Vi trenger båtkyndig personell og aktivister

Siden 7. oktober 2023 har bombene regnet over Gaza, store deler av befolkningen fordrives, sykehus og skoler angripes. Israels krigføring er umenneskelig, og ingenting bekymrer dem mindre enn de lidelser som blir påført Gazas sivilbefolkning. Vestens ledere valfarter til Israel for å vise støtte til ugjerningene, mens millioner av mennesker protesterer i gatene.

Humanitærorganisasjoner og FN har gang på gang krevd at blokaden fra 2007 av Gaza må opphøre, nå ber de samme organisasjonene om at Israel må gå til våpenhvile. Israel med full støtte av USA bryr seg ikke om verdenskritikken, men fortsetter å bombe sykehus og sivile på Gazastripen.

SHIP TO GAZA BRYR SEG!

Siden 2010 har Ship to Gaza Norway, drevet solidaritetsarbeid for Gaza. I 2018 seilte vi fra Norge mot Gaza. Båten ved navn "al-Awda" ble bordet av Israelske soldater og folk om bord ble satt i fengsel. I 2023 begynte vi en toårig ekspedisjon med båten "Handala". Den har nå besøkt en rekke europeiske havner for å fremme aktiv solidaritet med Palestina, og i 2024 skal besøke enda flere havner, med Gaza som endelig mål. 

Et verdensomspennende aktivistnettverk for Gaza

Ship to Gaza Norway er med i Freedom Flotilla Coalition (FFC), et verdensomspennende nettverk av organisasjoner som samarbeider for å utfordre den ødeleggende blokaden av Gaza, drive solidaritetsarbeid for Palestina, og arbeide for å få ulike lands regjeringer til å drive politisk press mot Israel for å slutte med okkupasjon og terror mot palestinerne. FFC ble dannet i 2010 for å koordinere de mange forskjellige lokale og nasjonale aktiviteter for å få ende på blokaden av Gaza. Det er medlemmer i FFC fra land som Sverige, Canada, New Zealand, Malaysia, England, Tyrkia og mange andre. Den helt ekstreme situasjonen i Gaza krever handling straks. FFC er derfor i kontakt med andre organisasjoner i Middelhavs-området for snarlige aksjoner med skip, bl.a. samarbeid om å få fram forsyninger og medisinsk utstyr, med avgang fra havn i Middelhavet mot Gaza snarest mulig. 

I neste omgang oppdaterer vi planene for turen 2024 med "Handala", som seiler under mottoet: «For the Children of Gaza». Etter all bombinga i 2023 vil solidaritet med Gaza være større og viktigere enn noensinne

Vi trenger båtkyndig personell og aktivister for denne seilasen. Ta kontakt hvis du ønsker å være en del av dette solidaritetsarbeidet.

Kontakt Arne Birger Heli, e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.