ShipToGaza Norway

Norsk fiskerbåt mot Gaza

Ship to Gaza Norge (STGN) har sammen med Freedom Flortilla Coalition (FFC) kjøpt en norsk fiskerbåt(se bildet) som skal brukes i sommerens aksjon for å bryte blokaden av Gaza.

I vinter ligger båten i havn på Vestlandet der det bygges nye lugarer og motoren overhales, mm.

I slutten av april vil båten delta i arrangementer i Bergen, muligens Leirvik og Kristiansand før den går inn i Oslofjorden. De første dagene av mai vil båten ligge til kai i Oslo der det planlegges flere arrangementer.

15. mai skal vi møte tre svenske(STGS) båter i Malmø, og det blir felles seilas mot Gaza. De to minste seilbåtene skal gå kanalene gjennom Europa, mens den største svenske båten skal gå inn i Middelhavet via Gibraltar sammen med oss. Det er planlagt et dusin større arrangementer i havnene som skal besøkes av de to større båtene, noen ganger gjør vi det sammen, noen ganger hver for oss. Båtene som går kanalene deltar i mindre lokale arrangementer på sin vei gjennom Europa. Planen er at vi skal møtes i Middelhavet i månedsskiftet juni/juli for å gå samlet mot Gaza, der vi vil ankomme i slutten av juli.

Båten bygges om til å huse et mannskap på seks og totalt nær tredve køyplasser. Båten vil bli fylt opp bare på den siste strekningen mot Gaza, ellers vil vi stort sett ligge på halv kapasitet. På noen av strekningene kan det være aktuelt med norske deltakere. Dere som er interessert må sende en mail til  Torstein Dahle Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., skrive litt om dere selv og engasjementet deres. Dere må også oppgi når det kan passe å stå om bord. Av forståelige grunner kan vi ikke allerede nå gå ut med seilingsplanen. Det er noen som så gjerne skulle visst litt mer om dette for å kunne lage vanskeligheter for oss i havnene. Etappene varer fra 3 til 5 døgn og opp til 9 døgn på de to lengste.

Bak FFC står organisasjoner i Canada, Hellas, Italia, Malaysia, New Zealand, Norge, Sverige, Sør Afrika, Spania, Tyrkia og USA. Dessuten «International Commitee for Breaking the Sieg of Gaza», «European Campaign to end the Siege of Gaza». «Miles of Smiles» og «Free Gaza Australia» er samarbeidspartnere.

 

Vi vil bryte blokaden! Kjøp sjømil!

Bli medlem!

Donasjoner

Donasjonskonto:

1503.18.33598