ShipToGaza Norway

Neste kunstner på laget er Mats Grorud

Mats Grorud har gjort stor internasjonal suksess med animasjonsfilmen 'Tårnet' om den unge palestinske piken Wardi som lever i en flyktningleir i Libanon. Ikke bare det, det er med vanvittig stolthet vi kan kunngjøre at i kommende dager vises 'Tårnet' i Los Angeles - fordi Mats og «Tårnet» er blant 32 animasjonsfilmer som blir vurdert for nominasjon til Oscarutdelingen 2020.

Mats har donert 2 originaltegninger fra animasjonsfilmen. Kunstneren er Rui Tenreiro fra Mosambik. Han er utdannet som illustratør i Sør-Afrika og England, hvor han også har jobbet med illustrasjon og animasjon. Han er også master i historiefortelling fra Konstfack i Stockholm. Som illustratør har han blant annet blitt sett via sine illustrasjoner for Tines melkekartonger (jippicomics.com)

Tårnet fikk terningkast 5 av Filmpolitiet.no som bl.a skrev: Tårnet er en animasjonsfilm som begeistrer både med form og innhold. Filmskaper Mats Grorud har vevd sammen en sår og hjertevarm fortelling som elegant skifter mellom ulike visuelle uttrykk. Mats Grorud har selv bodd i en palestinsk flyktningleir i Libanon, og filmens manus er basert på samtaler og intervju han gjorde der. Han har klart å ivareta en sterk troverdighet i disse historiene. Mye på grunn av nyansene og den romslige klangbunnen som ligger i hendelsene som skildres, og i måten de huskes og fortelles innad i Wardis familie. Galgenhumoren ligger aldri langt unna, og gjennom flerdimensjonale rollefigurer og smart dialog får Tårnet satt flere fargenyanser til konflikter som media ofte bare tar seg tid til å male sort-hvitt. (filmpolitiet.no)

Om du ikke er den heldige vinneren, er det også mulig å kjøpe tegninger fra filmen på https://towersellout.tumblr.com/

Tusen hjertelig takk til Mats for hans bidrag og 'Break a leg' til deg i Hollywood - tvi tvi på godt norsk

Støtt arbeidet til Ship to Gaza

Støtt arbeidet vårt ved å kjøpe gaver fra oss
Klikk her for å kjøpe en gave med mening.

 

En bursdagsgave med mening. Støtt oss økonomisk ved å starte innsamlignsaksjon gjennom SPLEIS.
Klikk her for å starte en innsamlingsaksjon gjennom SPLEIS.

Bli medlem!

Donasjoner

Vipps: 509880 (trykk kjøp og betal)

Konto: 1503.18.33598