ShipToGaza Norway

Neste kunstner som presenteres i årets kunstlotteri er Anne Kristine Thorsby med 'Lysstyrke'

Mens snøen daler i store deler av landet, varmer det godt i hjertet å kunne presentere all denne vakre kunsten fra norske artister. Medmennesker, kunstnere, som står frem og støtter palestinerne og også Ship to Gaza i kampen for å bryte blokaden av Gaza.

Neste kunstner som presenteres i årets kunstlotteri er Anne Kristine Thorsby med 'Lysstyrke' . Hun forteller; "Naturen er så sterk, så nær og så tilstede nordpå! Litografiet LYSSTYRKE ble til etter et lengre arbeidsforhold ute på Tranøy Galleri på Hamarøy denne vinteren. Inntrykk fra en reise ut til Eggum i Lofoten, under skreifisket, med fantastisk nordlys og sterke naturopplevelser gjorde uutslettelig inntrykk".

Anne Kristine Thorsby (f. 1962) er født og oppvokst i Oslo og bosatt på Lillehammer. Hun ble uteksaminert fra Kunsthøgskolen i Oslo i 1989. Thorsby har mottatt gode anmeldelser for sine utstillinger, Morgenbladets kunstanmelder Tommy Olsson skrev blant annet: "Bildene hennes er for gode til ikke å bli lagt merke til". I Hamar Arbeiderblad fikk hun strålende kritikk av kulturjournalist Geir Vestad: "Det har stadig kommet inn økt styrke, konsentrasjon og mangfold i maleriene til Thorsby. Men knapt noen gang har de virket sterkere enn nå."

Gjennom arbeidet utforsker Thorsby en energi, et nærvær av en positiv kraft, som kan fornemmes i maleriene. Hun arbeider ekspressivt og samtidig møysommelig, legger lag på lag med oljemaling på hverandre, skraper vekk, legger på, skyller bort, tilfører. Samtidig er hun opptatt av å finstemme fargene så de klinger med hverandre.

Thorsbys litografier er i kommisjon i mange av landets gallerier. Hun er lansert internasjonalt med utstillinger både i New York og med deltakelse på Florence Biennale IX i Italia. Hun har mottatt flere stipend og hatt offentlige utsmykkingsoppdrag, bl.a. for Tyrilisenteret i Lillehammer, Norsk skogmuseum, Sør-Fron Kulturhus. Hun er innkjøpt av bl.a. Justisdepartementet, Veidekke AS, Norsk Hydro og Statens Veivesen. (fineart.no)

Vi sier tusen hjertelig takk til Anne Kristine fordi hun støtter oss i kampen for å bryte den umenneskelige blokaden av Gaza.

Støtt arbeidet til Ship to Gaza

Støtt arbeidet vårt ved å kjøpe gaver fra oss
Klikk her for å kjøpe en gave med mening.

 

En bursdagsgave med mening. Støtt oss økonomisk ved å starte innsamlignsaksjon gjennom SPLEIS.
Klikk her for å starte en innsamlingsaksjon gjennom SPLEIS.

Bli medlem!

Donasjoner

Vipps: 509880 (trykk kjøp og betal)

Konto: 1503.18.33598