Ship To Gaza bryr seg!

Siden 2007 har Gaza vært isolert fra omverdenen, omgitt av murer, gjerder og israelske bevæpna soldater. Gaza har vært verdens største utendørs fengsel med kollektiv avstraffelse for 2,3 millioner mennesker.

Siden 7. oktober 2023 har bombene regnet over Gaza, store deler av befolkningen fordrives, sykehus og skoler angripes. Israels krigføring er umenneskelig, og ingenting bekymrer dem mindre enn de lidelser som blir påført Gazas sivilbefolkning. Vestens ledere valfarter til Israel for å vise støtte til ugjerningene, mens millioner av mennesker protesterer i gatene. 

Humanitærorganisasjoner og FN har gang på gang krevd at blokaden fra 2007 av Gaza må opphøre, nå ber de samme organisasjonene om at Israel må gå til våpenhvile. Israel med full støtte av USA bryr seg ikke om verdenskritikken, men fortsetter å bombe sykehus og sivile på Gazastripen.

Siden 2010 har Ship to Gaza Norway, drevet solidaritetsarbeid for Gaza. I 2018 seilte vi fra Norge mot Gaza. Båten ved navn "al-Awda" ble bordet av Israelske soldater og folk om bord ble satt i fengsel. I 2023 begynte vi en toårig ekspedisjon med båten "Handala". Den har nå besøkt en rekke europeiske havner for å fremme aktiv solidaritet med Palestina, og i 2024 skal besøke enda flere havner, med Gaza som endelig mål.