ShipToGaza Norway

Gi oss din støtte

Fiskerne i Gaza med rapport om Israels terror i 2017

13. februar la UAWC, organisasjonen for palestinske bønder og fiskere, fram en detaljert rapport om israelsk marines stadige angrep på Gazas fiskere i 2017. Rapporten påpeker at israelsk marines terrorisering av fiskerne hindrer dem i å fiske og ødelegger levebrødet for dem.

Rapporten forteller at israelsk marine skjøt på fiskerne hundrevis av ganger i 2017, og at dette skjedde innenfor den snevre sonen der Israel har sagt at fiskerne kan fiske. To fiskere ble drept i slike israelske angrep, 21 fiskere ble såret, og 39 fiskere ble arrestert og brakt til fengsel og forhørssentre i Israel, uten at Israel har noe påviselig grunnlag for anklager.

Marinens angrep på fiskerne førte til at tre fiskebåter ble helt ødelagt, seks ble delvis ødelagt, 13 båter ble konfiskert, og et stort antall garn og fiskeutstyr ble ødelagt eller konfiskert av israelsk marine.

UAWC mener at Israel kontinuerlig bryter menneskerettighetene og folkeretten, gjennom aggresjon og terrorisme mot fiskerne og deres rett til å arbeide og leve under sikre forhold.

UAWC krever at det internasjonale samfunn bryter tausheten, og «går til øyeblikkelig handling for å stoppe disse brutale angrepene og overgrepene, for å gi fiskerne den nødvendige beskyttelse, og for å sikre at de kan fiske uten frykt og trusler».

Freedom Flotilla vil gjøre sitt beste for å presse på nasjonalt og internasjonalt for at fiskernes oppfordring skal bli fulgt.

Her er oppslaget som nyhetsbyrået Maannews brakte om UAWC-rapporten

 

Vi vil bryte blokaden! Kjøp sjømil!

Bli medlem!

Donasjoner

Donasjonskonto:

1503.18.33598