Vellykket "Estelle"-besøk i Oslo

Etter fire meget vellykkede dager i Oslo, reiste Estelle videre mot Kristiansand tirsdag 7. august. Les mer om hva som skjedde og se bilder Farvel Estelle

    Estelle ankommer oslo

Fredag 3. august kom seilskonnerten «Estelle» til Oslo, omkranset av småbåter med Palestinaflagg. Det siste stykket inn til Oslo var Stein Asthøy, representant for det aller største LO-forbundet Fagforbundet, Øyvind Sagedal, sogneprest i Øyer menighet, Hamar Bispedømme, og Arne Birger Heli, styremedlem i Palestinakomitéen, om bord på båten. Dermed var både fagbevegelsen, Den norske kirke og Palestina-aktivistene representert.

småbåtEn småbåt

«Estelle» la seg pent til ved Revierkaia, foran øynene på flere tusen mennesker som satt på Operataket og hørte på konsert med Mikael Wiehe, Åge Aleksandersen og Kim Larsen. Etter at den var godt fortøyd ble det en liten markering. Den populære og anerkjente svenske skuespilleren Sven Wollter holdt tale og leste dikt, og Ship to Gazas leder Torstein Dahle avrundet med en hilsen og et hjertelig velkommen til «Estelle» og alle som hadde fulgt seilskuta til Oslo.

Her er en lenke til NRK Kveldsnytts dekning av ankomsten (ca 8 minutter inne i sendingen):
http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/859887/

Lørdag 4. august var det en meget vellykket konsert på kaia med bl.a. Mikael Wiehe, Gatas Parlament, KaSImba, African Sunz m.fl.  Dag Tønder, sekretær i Oslo Transportarbeiderforening og Kathrine Jensen fra Palestinakomiteen holdt korte engasjerte appeller. Om bord på båten hadde Espen Goffeng foredrag om historien til flåtebevegelsen Freedom Flotilla, og Kirsten Jagmann formidlet inntrykk fra Gaza, med spesielt fokus på kvinnenes situasjon.

Mikael Wiehe med for STG

Gatas Parlament med for STG

Søndag 5. august trodde vi at det skulle bli nokså stille, men det viste seg å være stor interesse for omvisning på båten fra kl 1500 og utover. Kirsten Jagmanns foredrag om dagligliv i Gaza bl.a. basert på en rekke intervjuer med kvinner i Gaza, fikk mye velfortjent skryt. Deretter var det mulighet for å se flere kortfilmer om forholdene i Gaza.

Film ombord

Mandag 6. august var været blitt dårlig. Imponerende mange trosset regnværet og kom på omvisning på båten og på filmframvisning etterpå. 
Kl. 1800 var det møte i Havnelagerbygningens kantineKjetil Østnor, Norsk Folkehjelps stedlige representant, åpnet med en fersk rapport fra Gaza. Deretter la Line Hegna fra Redd Barna fram den rystende rapporten som Save the Children kom med 14. juni, på 5-årsdagen for iverksettelsen av blokaden. Så presenterte Staffan Graner fra svenske Ship to Gaza planene for Estelles seilas videre og sa litt om den internasjonale koalisjonens  planer for 2012.

For mange var likevel kveldens høydepunkt den presentasjonen som Kirsten Jagmann kom med til slutt på møtet. Hun la fram intervjuer og inntrykk fra et fireukers opphold som hun nettopp har kommet hjem fra. Hun hadde intervjuet en rekke kvinner om derss hverdag og om deres vurdering av situasjonen. I hennes materiale kommer vi tett inn på menneskene, og det var knapt noen av tilhørerne på møtet som kunne unngå å bli beveget. Det var både rørende og opprørende. En annerledes og usminket presentasjon av hvordan livet arter seg for svært mange kvinner i Gaza. 

Kirsten Jagmann holder foredrag
 
Tirsdag 7. august litt utpå kvelden la så «Estelle» ut fra Revierkaia i Oslo med kurs for Kristiansand. Dit kommer hun 9. august. Vi er mange som lot oss inspirere av «Estelle». Hennes besøk vil gi arbeidet mot blokaden av Gazas 1,6 millioner mennesker et løft, som vil gi større kraft til vårt aller viktigste mål: En varig og fullstendig slutt på blokaden av Gaza!

 

 Flere bilder kan dere se på Facebook: Bilder Facebook