Hvem er vi?

Ship to Gaza Norway (STGN) er en politisk og religiøst uavhengig organisasjon for enkeltpersoner og organisasjoner som vil arbeide for at folkeretten skal gjelde også for Gazastripen. Organisasjonen ble opprettet på stiftelsesmøtet i Oslo 12.9.2010.

Et verdensomspennende aktivistnettverk for Gaza

Ship to Gaza Norway er med i Freedom Flotilla Coalition (FFC), et verdensomspennende nettverk av organisasjoner som samarbeider for å utfordre den ødeleggende blokaden av Gaza, drive solidaritetsarbeid for Palestina, og arbeide for å få ulike lands regjeringer til å drive politisk press mot Israel for å slutte med okkupasjon og terror mot palestinerne.

STGN's politiske platform:

Kollektiv avstraffelse er et brudd på folkeretten: Fri Gaza – hev blokaden NÅ!

Ship to Gaza Norway bygger på solidaritet med den palestinske sivilbefolkningen på Gazastripen.

Ship to Gaza Norway bygger på ikke-voldelig motstand mot den israelske okkupasjonen.

Historikk
Vi i Ship To Gaza Norway henger oss på en historie under stadig utvikling. Free Gaza Movement har sendt båter til Gaza i noen år allerede, og her følger en rask historie om bevegelsen.

23 August 2008, var avgangen for den første turen. Ut fra Kypros reiste to små fiskebåter i tre, Free Gaza og Liberty. 44 mennesker fra 17 land dro ut opå denne historiske ferden. De reiste gjennom røff sjø for å komme frem, og mange gjennomgikk voldsom sjøsyke. Navigasjonsutstuyret deres ble utsatt for sabotasje av den Israelske marinen, men ingen fysisk kontakt forekom. Og strabasene var vel verdt det.