Estelles anløp i Bretagne

 

Søndag kveld 19. august kom Estelle til Douarnenez i Bretagne i Frankrike. Reisen fra Kristiansand tok ganske nøyaktig 8 dager, og alt gikk greit. Seilskonnerten er en sjarmerende skute, men ingen hurtigseiler. Det er det tatt høyde for i planene, så ankomsten til Douarnenez skjedde i tråd med programmet. Douarnenez ligger rett sør for Brest, nær Frankrikes vestligste punkt. Det er en by med ca 15 000 innbyggere, der det hvert år arrangeres en filmfestival. Årets festival åpnet fredag 17. august, og tema var denne gang internasjonal solidaritet. Ship to Gaza ble invitert til å fortelle om vår aksjon for å få hevet blokaden av Gaza. Her er en reportasje fra Douarnenez
http://bretagne.france3.fr/2012/08/22/estelle-un-bateau-pour-gaza-en-escale-douarnenez-62727.html

 

De tre nordmennene om bord, Arne Birger Heli, Herman Reksten og Jan Wollnick fikk skryt for en utmerket innsats under seilasen fra Kristiansand. Estelle, som ble bygd i 1922 som Østersjø-tråler og senere er forlenget og deretter ombygd til seilskonnert, er preget av sin omskiftelige historie, og det krever innsikt og innsats å få det beste ut av henne. Våre tre seilkyndige nordmenn viste seg å ha en svært nyttig kompetanse.

Fra Douarnenez gikk Estelles ferd til Donostia (baskisk), som på spansk heter San Sebastian. Den ligger rett øst for Bilbao. Der ble Estelle tatt spesielt godt imot, dels gjennom en offisiell mottakelse og dels gjennom arrangementer i regi av Rumbo a Gaza, som er vår spanske søsterorganisasjon.

Ved anløpet i Douarnenez var det om bord på Estelle tolv svensker, to finner og altså tre nordmenn.  Du kan følge Estelles ferd på kartet her:
http://www.shiptogaza.se/kalendarium/följ-estelle