Ship to Gaza setter kurs mot San Sebastian i Baskerlandet

Rundt klokka 11:00 onsdag den 22. august, forlot S/V Estelle havnebyen Dournenez i Bretagne og satte kursen mot San Sebastian i Baskerlandet, Spania.

Dagen før avreise var veldig intens for besettningen til Ship to Gaza. I ellevetiden på formiddagen samlet det seg et demonstrasjonstog ved fiskehavnen i Douarnenez. Under paroler som lød: "Nei til blokaden av Gaza", "La Estelle passere", "Leve den svenske båten Estelle" og "Åpne Gazas havn", gikk 200 demonstranter i tog gjennom byen til stedet der byens filmfestival holder sted.

Der ble det holdt et offentlig møte og en pressekonferanse, arragnert av Filmfestivalen. Et panel bestående av Åsa Svensson, Ship to Gaza aktivist fra Malmø, Arne-Birger Heli, norsk palestinaaktivist, Wellu Koivistu, fredsaktivist og matros på Estelle, Olle Katz fra Jøder for israelsk-palestinsk fred og styringsgruppens representant ombord, Staffan Granér.

Fra Frankrike deltok Claude Leostic som representant for den nasjonale ledelsen for den franske delen av Freedom Flotilla, samt Yves Jardin som representant for den lokale organisasjonen.

På møtet ble årets aksjon diskutert i forhold til tidligere aksjoner, men også i forhold til de rådende forholdene på Gazastripen.

Deretter ble flere av de svenske deltakerne intervjuet av presse, lokal TV og radio.

Noen fra båten ble siden stående igjen på festivalplassen resten av dagen. De solgte t-skjorter, vesker og andre ting. De samlet også inn en hel del penger.

 

Ship to Gaza Sverige

(oversatt fra svensk)