Israelerne fra Estelle behandles brutalt

Ship to Gaza Norway reagerer sterkt på at de israelske passasjerene fra Estelle behandles langt mer brutalt enn de andre, og har sendt ut en pressemelding

 

Pressemelding fra ship to Gaza 21.10.2012

Siste om folkene fra Estelle – De israelske passasjerene behandles hardere enn de andre.

Vi mottar nå meldinger om stor aktivitet fra svenske, greske og italienske ambassader overfor de israelske myndighetene for å få kontakt med sine landsmenn som sitter fengslet i Israel, etter at Israel kapret Estelle i internasjonalt farvann.

Meldingene går ut på at fangene ser ut til å ha det rimelig bra, men at de er slitne og irritert over at det tar så lang tid for dem å få møte med ambassaden og advokat.

Vi har vært i kontakt med norsk UD som forteller at ambassadens folk er på vei til fengslet der alle unntatt de israelske passasjerene på Estelle sitter fanger.

Under kapringen har de maskerte israelske soldatene brukt elektrosjokkvåpen, og det har først og fremst gått ut over de tre israelske deltakerne på Estelle. De tre ble lagt i håndjern og fotlenker og ført til et annet fengsel enn de øvrige, Ifølge den israelske Supreme Commander er de anklaget for oppvigleri, oppfordring til opprør, og for å ha løyet om lasten. Reut Mor og Elik Elhanan var til tross for dette ved godt mot. Yonatan Shapira utfordret politimennene til stede om å bli med ham og Ship to Gaza på neste års aksjon og en gang for alle få vekk den destruktive blokaden av Gaza. De vil bli framstilt for retten i dag.

Vi reagerer meget sterkt på at norske medier i dag har fått en særdeles diskutabel OSSE-rapport med påstander om at norske medier framstiller Israel for negativt. Det er selvsagt ikke tilfeldig at den kjøres fram i dag. Sett i lys av at Israel nå behandler israelerne fra Estelle særlig brutalt, kommer dette forsøket på å manipulere mediene i et særlig grelt lys.

Når det gjelder de andre jødene fra Estelle, bl.a. den svenske Ship to Gaza-lederen Dror Feiler, har vi ikke fått meldinger om at de behandles dårligere enn de andre.


Ytterligere opplysninger hos
Torstein Dahle
Leder Ship to Gaza Norway
91 58 43 83