Møte med Handala i Oslo 14. mai.

Møte med Handala i Oslo 14. mai.

– Verdens medier er stort sett tause om den ødeleggende blokaden og daglige terroren som innbyggerne i Gaza har vært utsatt for fra den israelske hæren og marinen helst siden 2007. En hovedsak for Ship to Gaza er å bryte denne tausheten, sa Torstein Dahle da båten Handala kom til Oslo søndag 14.mai. Her i samtale med Jeannette Escanilla fra Ship to Gaza Sweden.    

Israel terroriserer systematisk Gazas 2,3 millioner innesperrede innbyggere: I 2022 ble det registrert 323 skyteepisoder der israelsk marine skyter mot fiskebåter som ikke hadde brutt noen regler, 812 skyteepisoder når vi også regner med hærens angrep mot bønder i Gaza. Og nesten hver uke rykker Israels hær inn i Gaza og ødelegger avlinger for bøndene.  

Slik har Israel holdt på i mange år. NRK holder tilbake informasjon om dette, men spanderer dekning på hver enkelt rakett som skytes fra Gaza og havner på et jorde. Dette fordi NRK har Israels militære ledelse som hovedkilde for sine meldinger om Gaza.,  

Slik opprettholdes myten om Israel som offer og innbyggerne i Gaza som angripere. Og slik legges grunnlaget for at Israel skal få forståelse for de voldsomme bombe-offensivene som ødelegger Gaza og gjør det nær sagt umulig å leve der.